Livsfarliga situationer kan avvärjas om denna används, menar skribenten. Foto: Mostphotos

Insändare: ”Använd ringklocka”

  • Publicerad 08:24, 19 apr 2016

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Här kommer en uppmaning till alla cyklister att använda ringklockan. Jag är en Danderydsbo som cykelpendlar till och från jobbet inne i city. Jag slås av hur få cykelpendlare som använder ringklocka vid till exempel omkörningar. I princip dagligen ser jag livsfarliga situationer där riskerna kunnat minimeras om bara ringklocka – hade använts.

Jag förstår att det inte alltid upplevs som positivt att använda ringklocka eftersom många medtrafikanter/fotgängare tolkar det negativt och som något aggressivt i stället för en varning om att cyklist är på väg. Häromdagen blev jag till exempel bespottad av en dam (60+) för att jag använde ringklockan. Jag cyklade uppför Golfbanevägen på väg mot jobbet och damen ledde sin cykel mitt i cykelbanan. Jag plingade en gång och cyklade försiktigt förbi. Damen valde att fortsätta gå mitt i cykelbanan och fräste och spottade åt mig då jag passerade.

Jag vill därför också passa på att uppmana alla som blir plingade på att inte ta detta som en aggressiv handling utan som ett tecken på omtanke.

Mikael

Replik? Skriv den här!