Foto: Mitt i Stockholm

”Gratis personalfrukt en förnedrande gest”

Att kommunens kontorsanställda ger sin frukt till vårdanställda uppfattas endast som förnedrande, skriver insändarskribenten som jobbar i vården.

  • Publicerad 14:28, 27 jul 2020

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Har jobbat på ett av Värmdös äldreboenden i över 20 år. Vi har slitit och svettats och gått på knäna under denna hemska tid då corona härjar. 

I ett mejl från vår chef stod i maj att läsa att Cecilia Lejon på Värmdö kommun bjuder personalen på frukt. Vanligtvis är detta kommunens personalfrukt, men som en fin gest upplåter dom alltså frukten till oss som nu jobbar hårt i den direkta vården.

Med andra ord anser kommunen att under årets alla andra dagar är det bara kommunens kontorsanställda som behöver denna uppmuntran?

Bedrövligt, vi känner oss som lägre stående varelser som bara i denna svåra stund mår bra av ”ett äpple om dagen” som hon uttrycker sig på hemsidan. Är inte vi som arbetar ute på ”golven” värda detta året runt? Vi hade hellre varit utan denna så kallade gest, känns bara förnedrande.

Lägre stående