Gospel i Sickla blev ett examensarbete

  • Publicerad 18:22, 7 jun 2015

Examenstider. Tusentals elever runt om i landets gymnasier kör hårt dessa dagar för att göra ett bra slut på skoltiden.

Alla inser att det är oerhört viktigt att examenstiden blir bra för kommande uppgifter i nya studier eller för att få ett jobb. I en av skolorna innehöll examensjobbet en gospelkonsert!

Det var Sofia Sjöö och Hanna Lundin som var ledare för gruppen som några dagar innan examensdagen levererade en fantastisk gospelkonsert i sin skola, Rytmus Musikergymnasium i Sickla utanför Stockholm.

Det var många konserter som genomfördes utöver gospeln. Det var en tisdagskväll med uppträdande i olika lokaler och olika musikaliska former.

Tisdagskvällens gospelkonsert samlade en absolut fullsatt lokal med en mycket entusiastisk publik. Kören bestod av fjorton sångare och i kompet fanns trummor, bas, gitarr, piano, orgel och percussion, och i någon låt också brass.

Kören sjöng låtar kända i gospelsammanhang, och de gjorde det på ett fantastiskt sätt. På scenen stod en kör med ungdomar som gått i skolan i tre år och som under de åren sysslat mycket med sång och musik.

Ungdomarna levererade en sång med en glädje och entusiasm.

Publiken hängde med i rytmen och i glädjeexplosionen från scenen. Det är Sofia Sjöö och Hanna Lundin som har arbetat som ledare under tiden med det här examensarbetet.

Berne Wilhelmsson