Ge era barn chansen att bli bra vuxna

  • Publicerad 19:18, 28 sep 2014

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Den 19 september runt halv tolv, alltså mitt på dagen, var det ett gäng pojkar som avfyrade raketer på gångstigen ovanför Hägerstensvägen.

De här pojkarna saknar alltså empati för alla som bor i närheten, alla djur, ja allting i världen egentligen då de inte visar någon som helst hänsyn till någon eller förstår att de kan orsaka skador på byggnader, människor eller djur.

En vädjan till alla er föräldrar där ute: håll koll på era ungar! Engagera er i dem och hör efter om det kanske var just ditt barn som var delaktig. I så fall behöver de vägledning, de behöver lära sig vilka konsekvenser det kan få om raketen till exempel hade krossat ett fönster och skrämt slag på människor, eller hur djur (både vilda och tama) kan få bestående men av ljudet.

De behöver lära sig känna empati och kunna tänka ett steg längre. Ta ansvar för era barn och ge dem en chans att bli bra vuxna människor som kan tänka steget längre.

En som, trots detta, tror på den yngre generationen