”Galet att dra in fler bussar”

SL vill spara in ännu mer på busstrafiken i Järfälla. Det har fått en insändarskribent att gå i taket.

  • Publicerad 08:51, 5 jun 2016

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

”En ny omgång med förändringar i busstrafiken slår hårt mot Järfälla. Dessutom höjs priset på SL-kortet. Som om vi som bor i Barkarby-Skälby och i Järfälla är nöjda med vårt närvarande kollektiv trafik, som krävs mer än mindre!

Att Järfälla kommun växer har verkar ha passerat obemärkt för SL och landstinget. Enda sedan nya radhus växte fram i Skälby/Orgona i mitten av 1990-talet har situationen i kollektivtrafiken under och efter rusningstid varit ohållbar.

Att en ny stad växer upp i Barkarby, och det växande köpcentrumet runt omkring, kräver mer kollektivtrafik inte mindre.

Att ta sig till Kista är dessutom viktigt för många, inte minst för pensionärer, på väg till den enda Nordeabanken som tar emot kunder. Men nu vill SL dra ner på linje 518 Vällingby-Kista Centrum via Barkarby och istället köra den i rusnings tid.

Varför bygger man en ny pendeltågsstation och satsar enormt på Barkarby och andra stationer i Järfälla, samtligt som man vill dra ner på våra bussar som för närvarande inte räcker till?

Fråga oss först och planera sedan – det är det vi behöver. Ni höjer priset på SL-kortet och drar ner på våra bussar linjer. Hur går det ihop?

Och ni Järfälla bor, skriv och berätta om vad ni tycker! Tillsammans blir vi starkare och kan stoppa dessa planerade förändringar som enbart gynnar SL.”

Sonia Sherefay, Skälby

Här kan du läsa fler insändare.

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.

Visa merVisa mindre