Se upp med var du sätter ner foten. Foto: Åsa Sommarström

”Gå på toaletten före löprundan – eller 
medtag bajspåse!”

  • Publicerad 17:30, 29 jul 2020

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Full fart i skogen! Flanörer, cyklister och joggare på kollektivt språng i Nackareservatet. Och så vi gamla vanliga hundägare förstås.

Klart naturen lockar i tider som dessa. Men en rekommendation till dig nyfrälsta hurtmulle som inte är van att ta en hundbajspåse med dig – gör det!

En härlig vårdag som denna kryllar det plötsligt bland hällar och mossar av små mänskliga avföringshögar – toapapper included. Fast form, lös form. Och varje hundägares sökövning förvandlas till en förbannad jakt på desamma.

Senast åtta nylevererade portioner i närområdet. Mattes humör därefter. Följer fortsättning på detta naturliga stimulanspaket hela hemmasittarsommaren? Nej tack.

Rekommendationen är: leverera i toalett innan du går ut, spring inte så jävla fort att kroppsliga nödläget slår på, ta en paus ibland och jobba med knipövningar – eller, som sagt, gör som hundägaren och ta med dig påsen!

Hundvän av ordning