Förbjud omgående omskärelse av pojkar, tycker insändarskribenten. Foto: Mostphotos

Föräldrar äger inte sina barn

Omskärelse av små pojkar är inte religion. Det är en tusenårig sedvänja och ett övergrepp på små barn.

  • Publicerad 14:29, 24 okt 2019

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

I Sverige får man inte ge sin son en örfil när han gjort något ofog. Däremot får man skära bort delar av hans könsorgan och orsaka oreparabel skada.

1976 antog Sverige en lag att man inte får slå sina barn. Att man i Sverige fortfarande kan tillåta att föräldrar skär bort delar av barns könsorgan och orsakar barnet en skada som inte kan återställas är en stor skam för Sverige!

Inga övergrepp mot barn kan tillåtas. Oavsett hur det motiveras. Omskärelse måste man som individ själv få bestämma om när man blivit myndig.

Religionsfrihet innebär att man får tro vad man vill, men det innebär inte att man får göra vad man vill och till exempel fysiskt angripa andra människor. Varje människa, liten eller stor, har rätt till hela den egna kroppen.

Ingen äger en annan människa. Föräldrar äger inte sina barn.

Ett tv-program från USA visar en tonårsmamma som i förtvivlan gråter ut sin ånger att hon lät omskära sina två söner när de var små. ”Jag var så ung. Jag visste inget. De äldre sa att man skulle göra så.”

Svenska politiker – stå upp för barnens rätt i samhället!

Förbjud omgående omskärelse av pojkar!

Louise Jonsson

Fil kand och egen företagare