Flygplatsen kan inte varit en överraskning

  • Publicerad 15:11, 24 mar 2014

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Svar på insändaren ”Stoppa utbyggnaden av Bromma” den 11 mars:

Du ”rejält förbannad Flystabo” tittade på hus i västerort för cirka tio år sedan och märkte inte flygplatsen? Eller var det kanske så att du hoppades att Bromma flygplats skulle läggas ner så att du kunde tjäna en extra hacka på att ditt nyinköpta hus?

Då förstår jag att du är förbannad. Sluta gnälla nu! För de flesta har det inte varit någon överraskning att det finns en flygplats i Bromma sedan 1936 och en titt på kartan visar var risker för buller med mera är som störst.

Du valde och du valde fel. Jag valde rätt även om flygplatsen i princip var nedlagd när vi köpte vårt radhus i västerort för drygt 20 år sedan. Flygplatsen fanns och det var inte svårt att förstå att trafiken åter igen kunde öka.

Svaret på din fråga är att skillnaden på ditt påhittade motorvägsbygge jämfört med ökad trafik på en befintlig flygplats är att flygplatsen finns sedan länge och att det då inte är svårt att åtminstone ana att trafiken kan tätna framöver.

Din påhittade motorväg däremot, fanns inte ens på planeringsstadiet. Det var oväntat att motorvägen skulle byggas.

Bit i ditt sura fotogensmakande äpple och lev ditt misstag, eller flytta till en plats där du vill bo.

Surtruten