Inga präster ska tvingas viga samkönade, tycker skribenten "Halleluja". Foto: Mostphotos

”Fel tvinga präster att viga samkönade par”

Homosexuella får gärna leva ihop, men bör gifta sig borgerligt. Det skriver signaturen ”Halleluja” i en kommentar till artikeln ”Ny kyrkoherde tänker inte viga samkönade” den 16 oktober:

  • Publicerad 16:36, 1 nov 2018

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

 

Jag har inget emot homosexuella. De kan göra vad de vill med sina kroppar. Men jag tycker att de ska gifta sig civilt. Mona Sahlin med flera skulle passa  bra som vigselförättare.

Det står ingenstans i Bibel om samkönade äktenskap. Denna ”trend” kom  från städerna Sodom och Gomorra. När Moses kom ner från berget med tio Guds bud och såg hur hans folk festade blev han ursinnig.

Det finns många präster i den svenska kyrkan som inte följer kristendomens och kyrkans normer. Men dessa ska inte tvinga de ortodoxa prästerna att tillmötesgå och fullfölja deras absurda krav!

För att lösa problemet: låt kyrkan stå utanför och tvinga inte präster att mot sin vilja viga samkönade par. Homosexuella bör fortsättningsvis gifta sig civilt. Det här är en kristen norm – inte diskriminering.

Om ni inte förstår detta, gå en sväng i Fridhemsplans t-station och åskåda det idiotiska ”konstverket”!

Är det bra reklam  för Sverige?

Halleluja