Peter Wallmark, gruppledare (SD) Stockholms stadshus Linnéa Vinge, vice gruppledare (SD) Stockholms stadshus Foto: Pressbild

DEBATT: "Stockholm behöver fler poliser – inte snack om könsnormer"

Vad Stockholm behöver är fler poliser och trygghetsvakter med mer resurser och ökade befogenheter, skriver Sverigedemokraterna Peter Wallmark, gruppledare i Stockholm och Linnéa Vinge, vice gruppledare.

  • Publicerad 11:50, 25 sep 2019

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Om Stockholms stad “utmanar de manliga könsrollerna” lite mer kommer unga män sluta begå brott. Det tror det liberala Socialborgarrådet Jan Jönsson. Han säger att vi tidigt måste diskutera hur man får vara som pojke för att motverka att de begår brott när de blir äldre. Ett gynnsamt sätt för att sprida budskapet tror han kan vara att sätta upp affischer vid tunnelbanestationer och dela ut lappar om att man inte får begå brott vid minnesstunder för gängmedlemmar.

Ofta kan styrande politikers förslag låta bra på pappret, men när de sedan ska prövas i verkligheten är de ofta effektlösa. Jan Jönssons förslag låter inte ens bra på pappret. Det pågår skjutningar mot vanliga medborgare på öppen gata i Stockholm. Lösningen är inte att sätta upp affischer, dela ut lappar om att man inte får skjuta någon eller att prata könsroller med förskolebarn.

"Fler polisen med ökade befogenheter"

Dessa förslag säger en hel del om majoriteten i Stockholms naivitet inför vad som pågår omkring oss. Stockholms stad behöver effektiva lösningar som ger resultat nu. Ingenstans i Jönssons uttalanden om strategin mot gängvåld nämner han att detta är direkt kopplat till den höga invandringen Stockholm haft under de senaste åren. Om Jan Jönsson på allvar vill prata könsnormer tycker vi han kan lyfta problematiken som kommit som ett resultat av det.

Vad Stockholm behöver är fler poliser och trygghetsvakter med mer resurser och ökade befogenheter. Politiker ska inte gå in och pilla i barns utveckling eller könsidentitet som ett experiment för att kanske hitta en lösning på gängproblematiken om 15 år. Tidigare har Jan Jönsson meddelat att staden ska hantera återvändande IS-terrorister genom att skicka hem brev till dem. Planen för att hantera gängvåldet verkar tyvärr vara lika ogenomtänkt.

Peter Wallmark, gruppledare (SD) Stockholms stadshus

Linnéa Vinge, vice gruppledare (SD) Stockholms stadshus