Piratskylt. Här går en gräns, tycker någon. ;Men Socialdemokraterna är inte lika roade. Obs: bilden är ett montage. Foto: Sacharias Källdén

DEBATT. Södermalms S-toppar kritiserar illegala skylten på bron

Översätt det här tankesättet på vem som är svensk så inser de flesta att det genast blir lite mer komplicerat. Inte säker på att det är en bra utveckling.

  • Publicerad 10:07, 31 jan 2020

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

I förra veckan uppmärksammade SödermalmDirekt en illegal skylt på Skanstullsbron med texten HÄR SLUTAR SÖDERMALM. Påståendet är sant så till vida att det inte är en del av stadsdelen Södermalm. Däremot ingår det i Södermalms stadsdelsområde.

Hammarby Sjöstad har förresten mer och mer kommit att bli den del som ligger söder om vattnet men från början och formellt ingår även Norra Hammarbyhamnen i begreppet Hammarby Sjöstad. Vidare så är Sofia församling både Vita bergen och Sjöstadskapellet. Överlappande identiteter.

Just den här skylten är väl mest på skoj men den är ändå tidstypisk. Översätt det här tankesättet på vem som är svensk så inser de flesta att det genast blir lite mer komplicerat. Inte säker på att det är en bra utveckling.

I en tid av särskiljande, där det ena inte kan vara det andra, borde vi stå för det som förenar.