Peter Wallmark (SD). Foto: Maja Brand

DEBATT. SD: Tröttsam retorik om oss sverigedemokrater

De människor Karin Wanngård (S) och andra kallar för fascister och bruna är i hög utsträckning deras före detta väljare, och de lär inte komma tillbaka, skriver Peter Wallmark (SD).

  • Publicerad 17:49, 11 jan 2020

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Att det blåser nya i vindar i politiken och att de tilltar i styrka, kan väl knappast ha undgått någon. Bland huvudstadens politiker i allmänhet och i ankdammen stadshuset i synnerhet, fortsätter dock de andra partierna som om ingenting hänt. Det blir än tydligare när man läser Karin Wanngårds uttalanden i Stockholm Direkt från den 8 januari där hon försöker pressa Anna König Jerlmyr om att inte samarbeta med mitt parti genom att kalla oss för fascister. Ett hån mot fascismen verkliga offer.

Tyvärr är inte Wanngård ensam om att kalla sverigedemokrater för diverse nedsättande epitet i stället för att diskutera sakfrågor som skulle kunna föra Stockholm framåt. Jan Valeskog (S) fick frågan om det inte hade varit bättre och billigare för staden att satsa på Slussen Plan B, ett förslag som Sverigedemokraterna drev. Svaret: Sverigedemokraterna är ett populistiskt och rasistiskt parti. Björn Ljung (L) kallade Sverigedemokraterna ”bruna” under höstens budgetdebatt om stadsbyggnad. Man häpnar över deras uttalanden och de väljarförakt de signalerar.

Den här tröttsamma retoriken som dessutom saknar stöd i vår politik kanske fungerade förr, men den tiden är förbi. Det inser snart alla utom de folkvalda i stadshuset. För dem som Karin och de andra kallar för fascister och bruna är i hög utsträckning deras före detta väljare, och de lär inte komma tillbaka.

För oss sverigedemokrater är stockholmarnas välbefinnande det viktigaste målet med vår politik, för de andra partierna är det övergripande målet makten och att hålla oss utanför, oavsett vilka politiska frågor vi driver. Konsensus om detta råder i stadshuset. Frågan är hur länge väljarna tillåter en sådan hållning i en verklighet där den överväldigande majoriteten av Stockholms invånare snart har drabbas på ett eller annat sätt av en huvudstad i utförsbacke på grund av avsaknad av politik som skulle göra skillnad. På riktigt.