Dåligt bemötande av oss föräldrar

  • Publicerad 11:14, 11 maj 2015

Känslan av att kommunen omyndigförklarar oss småbarnsföräldrar har byggts upp under ett par år. Man satsar pengar på skolor och önskar genussäkra alla daghem, men till syvende och sist handlar det om att barn är olika och att vi småbarnsföräldrar måste bemötas med respekt av kommunen.

Vi har tidigare fått felaktiga fakturor för barnomsorg under sommarmånader. När vi påtalade det hänvisades vi till barnens dagbarnvårdare som i sin tur skulle verifiera och informera kommunen om räkningen var felaktig eller inte. Hederliga företag och offentliga instanser ber snabbt om ursäkt så är frågan ur världen, men inte Sundbybergs kommun.

Vi har även försökt inleda samtal med kommunen rörande våra barns skolstart och skolgång. Här visar kommunen total ovilja att möta oss föräldrar. Från andra föräldrar förstår vi att kommunen konsekvent hänvisar föräldrar till barnens framtida skolor och dess rektorer.

Jag och min fru har förmåga och vilja att driva frågor för våra barns räkning, även om det stundtals är jobbigt. Men betänk de föräldrar som inte har förmåga att förklara sig och sina barns behov. Här anser jag att kommunen visar dubbel underlåtenhet – mot oss föräldrar och, inte minst, mot barnen.

Våra barns framtid