GRÖNVIT FILM. Bajendokumentären "Vi är bäst ändå" är uttagen till två internationella filmfestivaler i vår. Foto: Andreas Bjunér

Hammarbyfilm till europeiska filmfestivaler

Bajendokumentären ”Vi är bäst ändå” är uttagen till två internationella filmfestivaler i vår.

  • Publicerad 13:19, 24 feb 2015

Supportrar har nog lätt att identifiera sig"

Vi har tidigare skrivit om dokumentären ”Vi är bäst ändå”, en film om ett antal Hammarbysupportrars känslor inför det faktum att klubben flyttar från Söderstadion.

Efter att filmen premiärvisades innan jul har den hyllats lokalt, och nu även fått uppmärksamhet utanför landets gränser. I mars är den uttagen till två internationella fotbollsfilmsfestivaler, en i Berlin och en i Barcelona.

– Det ska bli spännande att se hur tas emot utomlands. Den handlar ju väldigt mycket om Hammarby, men många supportrar har nog lätt att identifiera sig i filmen, säger producenten Andreas Bjunér.

Långsamt tempo

En anledning till att filmen fått en sådan uppmärksamhet är, enligt Bjunér, att den inte är uppbyggd som en klassisk fotbollsdokumentär.

– Det är ett långsamt tempo och innehåller knappt några matchbilder alls. Det som gör att supportrar ändå kan känna igen sig är att gamla värden urholkas när utvecklingen går mot den "moderna fotbollen".

I Barcelona tävlar ”Vi är bäst ändå” i kategorin årets bästa fotbollsdokumentär.

– Bara att bli nominerad känns som en seger, för jag får resa och boende betalt, skrattar Anderas Bjunér.

På dvd i mars

Festivalen i Barcelona (Offsidefest) startar 12 mars

Festivalen i Berlin (11mm fussballfilmfestival) 19 mars.

"Vi är bäst ändå" släpps på dvd i Sverige 25 mars.

Visa merVisa mindre