Vi har givit barn bättre livsvillkor

  • Publicerad 16:52, 24 aug 2014

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Svar på insändaren ”Hyckleri om fattiga barn” den 12 augusti:

Ann-Margarethe Livh (V) verkar mena att vår politik leder till ökad barnfattigdom. Jag låter Folkpartiets och Alliansens reformer tala för sig själva. 250 000 fler svenskar har ett jobb att gå till jämfört med år 2006. Antalet hushåll i Stockholm som får försörjningsstöd är rekordlågt. Genom jobbskatteavdraget får en genomsnittlig undersköterska 1 600 kronor mer i månaden efter skatt. RUT-avdraget har gett många kvinnor i tjänstesektorn möjlighet till kollektivavtal och pension. Och i Stockholm har Alliansen infört en rätt till heltid för stadens anställda. Dessa viktiga förändringar har gjort det möjligt för många barn i familjer med låga inkomster att få bättre livsvillkor. Rädda Barnens senaste årsrapport om barnfattigdom visar att andelen fattiga barn är lägre nu än 2006, trots att vi har gått igenom en svår finanskris.

Samtidigt finns barnfattigdomen kvar. Den ska inte förnekas, utan ses i vitögat. Jag hoppas att vi alla, som medmänniskor, kan verka tillsammans för att göra den mindre kännbar.

Ann-Katrin Åslund (FP)