Vandalerna slog till – nu har jag ingen bil

  • Publicerad 14:24, 8 sep 2014

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Jag hade en bil. Men torsdagen den 21 augusti så upptäckte min dotter att den blivit vandaliserad. Flera fönster hade krossats, inredningen slitits sönder, blinkersspaken vid ratten hade slitits bort och växelföraren hade de också slitit sönder.

Detta hade skett med tre andra bilar samtidigt som alla stod på samma plats i Stuvsta. Inga närboende verkat ha hört något trots att minst åtta bilrutor krossades under natten.

Måndag eftermiddag den 25 augusti hade de varit där igen och fortsatt förstöra de tre bilarna som nu står kvar. Nu hade de klättrat på bilen, kastat sten och asfaltsbitar på framrutan, sparkat in ena strålkastaren fram och förstört ännu mera inne. Och dagen därpå upptäckte vi att de återigen varit på bilen och kastat sten på framrutan. Att fortsätta förstöra en redan förstörd bil verkar allt annat än normalt!

De har vid flera tillfällen försökt tömma bilen på bensin dessa dagar men det finns inte kvar någon i tanken längre. Bensinlocket har dessa typer kastat. De roade sig också med att kasta ut alla papper de hittade i bilens häfte för serviceboken.

Då min bil stod avställd för att få larmet lagat så finns ingen försäkring som täcker skadorna utan jag måste beställa transport till skroten så fort jag hittar registreringsbeviset som måste vara med. Jag kan beställa ett nytt men får då betala för det.

Min bil är av årsmodell 1997 så den är inte ny men jag har stort behov av den då jag är drabbad av sjukdom och kronisk värk. Jag har inte några sparbössor som kan tömmas för att köpa en annan bil då jag varit arbetslös i två år och har en fjuttig sjukersättning och a-kassa.

Det absolut mest psykiskt på-frestande för mig är att min dotter nu är mycket rädd och undrar när de tänker komma och roa sig med andra fönster än bilarnas? Vad svarar jag henne? Att dessa vandaler inte kommer att göra det? Vi är i alla fall överens om att de saknar all form av uppfostran och har absolut inte en aning om mitt eller ditt.

Jag hade en bil… men den har ungdomarna förstört!

Ledsen o fattig fd bilägare

Jag har inte några sparbössor som kan tömmas för att köpa en annan bil.