Dags för en ny pendeluppgång menar TuP. Låt inte en ny mack blockera det skriver partiet. Foto: Mitt i

TuP: ”Bygg den nya macken vid Flaggplan”

Tullingepartiet menar att det är dags att kommunen visar att man jobbar för en ny pendeluppgång i Tullinge. Viktigt att ny bensinstation inte blockerar för ny pendeluppgång skriver ledaren Anders Thorén i insändaren.

  • Publicerad 06:54, 19 aug 2018

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

”För en tid sedan kom det ett mejl till Tullingepartiet från en Tullingebo­ som berättade att byggnaden som hör till bensinmacken skall vara riven ­senast den 31 mars 2019. ST1 som äger fastigheten ska nämligen bygga en ny mack enligt ett nytt koncept.

Nu kan kommunledningen visa handlingskraft och en intention att försöka hålla sina löften till Tullingeborna genom att anvisa en ny plats för bensinmacken. Lämpligtvis vid Flaggplan. Om man vill driva frågan om en utbyggd pendeltågsstation med två uppgångar, är det ju bra om området inte blockeras av en bensinmack.

Självfallet blir det ju dyrare för ST1 att bygga på annan plats, men där kommer löftet från kommunledningen om medfinansiering väl till pass.

Mejlet ­berättade dessutom att i början på 90-talet fanns långt gångna­ ­planer på att flytta macken till just Flaggplan. Kanske tyckte kommunen då att informationstavlor och ”Långt ifrån Lagom”-skyltar var viktigare än en ­andra uppgång till pendeltåget.”

Anders Thorén (TuP) Tullingepartiet