Det är inte lätta att fylla på SL-kortet för den som bara har kontanter. Foto: Karl Martinsson

”Plankade när ingen 
tog emot kontanter”

Vissa plankar för att servicen är så dålig hos SL, menar skribenten.

  • Publicerad 12:40, 30 nov 2018

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Svar på insändaren:

Att inte betala på Ica eller frisören kan aldrig likställas med att inte betala på bussen. Kollektivtrafiken finns så att alla ska kunna ta sig runt i sin stad, det är precis som du skriver en samhällsnytta. Men i nuläget är den så dyr att inte alla har råd. Dessutom är biljettsystemet så idiotiskt utformat att om man står utan telefon med rätt abonnemang kan man inte ens köpa biljett överallt.

Även om man har kontanter. Marlene, att folk inte betalar dig när de går på måste du sluta bry dig om. Du utför en samhällsnytta. Att klanka ner på folk som inte har möjlighet att betala just där och då får dig att låta som en dryg översittare.

Jag hade själv oturen att vara utan både bankomatkort och telefon under en vecka i somras, och jag kunde inte ens köpa biljett i biljettkassan i tunnelbanan då de vägrade ta emot kontanter. Hur fasen skulle jag då ta mig till jobbet? Som tur var hade jag modet och möjligheten att planka tills jag hittade en affär som accepterade kontanter.

Tacka fan för att bussbiljett inte är så noga för alla, de har fullt upp med att ha råd att överleva över huvud taget.

Jag & alla som är för gratis kollektivtrafik