Det tog lång tid att få upp en ny stolpe när den gamla blev nerkörd. Foto: Arkivbild

Läskigt passera mörka rondellen i Trångsund

  • Publicerad 07:00, 17 maj 2020

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Rondellen i Trångsund, där Magelungsvägen möter Storvretsvägen, har varit till hälften mörklagd i mer än 1,5 år nu.

Där finns fyra lyktstolpar, med två lampor i varje. En stolpe blev nerkörd, och det tog mer än ett halvt år att få upp en ny. Sedan i höstas finns en ny stolpe, men några lampor har den inte fått.

I snitt lyser hälften av lamporna, ibland två, 
ibland fem. Rondellen har nu haft otillräcklig belysning under två midvinterperioder, då ingen dager synes under morgonens högtrafik och mörkret lägrat sig under eftermiddagens trafiktopp.

Där Trångsunds överfart når ner till cirkulationsplatsen är sikten delvis skymd, och just där står stolpen som inte fått några lampor.

Jag tycker det är läskigt att cykla över rondellens tillfartsvägar på eftermiddagen vintertid, på väg till jobbet som bussförare på Nybodagaraget i Midsommarkransen.

Kommunen tycks inte ha förstått att det finns en olycksrisk. Annars hade man väl inte ingått ett så för kommunen och trafikanterna ofördelaktigt avtal med Vattenfall, entreprenör med ansvar för belysningen. Den som formulerat avtalet, och tillåter partiell mörkläggning av en ganska starkt trafikerad cirkulationsplats, tycker jag har bevisat sin inkompetens.

Björn Möllersten, Skogås