Koppla hunden vid Fullersta gård!

  • Publicerad 16:12, 24 feb 2014

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Så gott som dagligen året runt ser man många hundägare, både unga och äldre, låta sina hundar springa okopplade både ute på den stora gräsplanen framför Fullersta gård samt i parkområdet bakom byggnaden.

Som hundvän brukar jag också promenera med hund i dessa områden – men med hunden kopplad. Utan förvarning kommer en eller flera lösa hundar springande mot oss utan att hundägaren bryr sig. Vid Huddinge centrum finns en hundrastgård där du kan umgås med andra hundägare och låta din hund springa fritt. Använd denna i stället för att reta upp och skrämma båda unga och äldre.

Ytorna runt Fullersta gård där barn ofta vistas ska inte utnyttjas av löst springande hundar. För er hundägare som inte vet vad som gäller kan upplysningsvis följande information från kommunen vara vägledande: Det är viktigt att du som hundägare visar hänsyn. Det finns många människor som är rädda eller allergiska!

Hundvän