Insänt: Vad hände med Huges pengar?

  • Publicerad 07:30, 19 maj 2016

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Huge säger sig sakna pengar till nya objekt. Då undrar jag: Vart har alla pengar från tidigare års utförsäljningar tagit vägen? Domarvägen. Lagmansvägen, Sjödalsbacken, Förrådsvägen, Hörningsnäsvägen, Ängsnäsvägen är de senaste årens utförsäljningar. Sålda till 50 procent av marknadsvärdet, stambytta och klara.

Koloniområdena i Gladö kvarn såldes för runt 380 000 till ägarna för något år sedan. Säljs i dag som bostäder på tre rum och kök för mellan 900 000 och över miljonen.

Hur har detta fått pågå utan ekonomisk granskning? För länge sedan togs ett beslut att inga centrumnära bostäder skulle säljas.

I dag finns ytterst få lägenheter kvar och dem vill Huge nu sälja tillsammans med centrumanläggningar.

Vem bär ansvaret? Och varför hör man inga protester från dem som inte fått en vinstlott i Huges lotteri? De få hyresrätter som finns kvar i dag är så dyra att en ensam pensionär eller låginkomsttagare har råd med hyran. Allt som byggs i dag är bostadsrätter.

Vill våra gamla, barn och barnbarn ha en bostad att hyra måste de förmodligen flytta långt från Huddinge kommun. Jag är själv Huddingebo sedan fyra generationer och trodde nog att jag skulle kunna bo kvar även som pensionär.

Christina

Fakta

Vill du säga din åsikt?

Skriv om något som gör dig glad, upprörd eller fundersam. Eller varför inte hylla en hjälte?

Skriv din insändare på mitti.se/insandare och skicka gärna med bilder – vi vill ha många foton!

Din text kan publiceras både i tidningen och på hemsidan.

Visa merVisa mindre