Ge de unga ett bra kök

  • Publicerad 00:00, 22 okt 2013

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

På fritidsgården i Tullinge centrum finns i dag inte möjligheter att laga mat. Vi anser dock inte att ungdomarna som är aktiva där på sin fritid ska behöva nöja sig med snabbmat, halvfabrikat och pulverblandningar.

Vad personalen önskar är tillång till ett kök, vilket finns på en del andra fritidsgårdar i kommunen, för att kunna laga till näringsrik och god mat bestående av bra råvaror.

Kommunen behöver inte alltid satsa på stora och dyra kulturprojekt för att skapa bra fritidssysselsättningar. Möjligheten att tillsammans kunna laga god mat eller baka något gott bidrar till att det blir det ännu roligare att tillbringa en del av kvällen på fritidsgården.

Botkyrka kommun behöver bli bättre på att lyssna in önskemål. Ett första steg i rätt riktning är att ge ungdomarna på fritidsgården i Tullinge centrum ett kök som ger dem en möjlighet att själva laga den mat de vill ha och mår bra av.

Ann-Margret Karlström

Carl Widercrantz

Tullingepartiet