"På gemensam gång- och cykelbana ska fotgängare hålla till vänster i färdriktningen och cyklister till höger", skriver Foto: Mostphotos

”Gå på rätt sida – eller vik åtminstone undan!”

  • Publicerad 10:03, 23 jun 2020

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Så har dagen kommit då jag skriver en grinig insändare i lokaltidningen. Varför? Jo, för att majoriteten av alla människor jag möter på mina promenader går på fel sida. Det hade varit hanterbart om det inte vore för det faktum att de flesta dessutom blänger surt på mig och trycker sig ännu närmare sin vägkant som för att markera att de minsann inte tänker flytta på sig. Förmodligen i övertygelsen om att de går på rätt sida.

Och vilken är då rätt sida? VÄNSTER. Jo, jag lovar! Kolla upp det i trafikförordningen. Eller googla.

På gemensam gång- och cykelbana ska fotgängare hålla till vänster i färdriktningen och cyklister till höger. Du ska alltså inte promenera på höger sida av vägen utan på vänster!

Helt logiskt i mitt tycke eftersom samma princip råder på bilväg. Alltså, när fotgängare delar vägbana med fordon så går man på vänster sida i färdriktningen. Enkelt, eller hur?

Och om du nu läst detta men ändå väljer att gå på fel sida (höger) så ha åtminstone respekt för oss som går på rätt sida och var den som viker undan.

Paragrafryttare