DEBATT. Ludwigs svar till kritikerna: Ni kanske är såna som tror att barn är dumma i huvudet?

Hej! Det var jag som skrev den där krönikan om att jag inte visste vad jag skulle skriva en krönika om. Det har kommit klagomål om att det inte var jag som skrev den, jag, Nils Ludwig Johan Berglind. Varför skulle jag inte ha skrivit den?

  • Publicerad 13:19, 13 maj 2016

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Varför skulle min lärare göra en krönika och sedan underteckna med mitt namn. Varför? Tror ni inte att en 12-åring kan skriva en någorlunda rolig text som blir en av de mest lästa? Ni underskattar barn mycket. Ni bör skämmas!

Jag blir så arg när folk tror att jag inte kan saker. Skulle ni tycka det var roligt om ni skrev en text som sedan blir anklagad för att ha blivit skriven av någon annan. Tänk "lite" mer nästa gång ni skriver en sån här kommentar om att någon inte har skrivit eller gjort något.

Varför skulle min lärare skriva 50 krönikor och skicka in dem i tidningen? Varför? Hur kan ni inte förstå efter alla dessa gånger att det är vi barn som gör sakerna. Eller ni kanske är såna som tycker att barn är dumma i huvudet. Vi är barn. Vi är inte dumma i huvudet. Vi är framtid. Barn gör skillnad.

Visst, min lärare gav mig ett tips eller två när jag körde fast och när jag inte kom på vad jag skulle skriva om. Att ge någon ett tips är väl ändå inte mycket hjälp.

LÄS OCKSÅ: Ludwig, 12: Jag ville skriva om något viktigt här

LÄS OCKSÅ: Läraren Maria Wiman: Mina elever har blivit hårdhudade

Lyssna på våra unga krönikörer!

SR Studio Ett: "Borde barn delta i det offentliga samtalet, också i medier som främst riktar till sig till vuxna? Absolut, tycker man på tidningen Södra sidan i Stockholm, där flera barn och unga återkommande skriver texter om allt från feminism till terrorattacker".