Annons

En hel stadsdel ska byggas på taket på ett kontorshus utmed Bällstaån, nära Sundbybergs centrum.

Här växer en ny stadsdel fram - på taket

Ovanpå ett stort kontorshus i Bromma byggs snart en helt ny stadsdel. Ett unikt projekt med spännande tekniska lösningar och en utsikt få förunnad – redan på första våningen.

  • Publicerad 20:28, 9 feb 2018
  • Detta är en annons från SSM

Byggprojektet är ett sådant som får ingenjörer och stadsplanerare att förtjust gnugga händerna. En hel stadsdel på taket av en stor industribyggnad utmed Bällstaån, inte långt från Sundbybergs centrum. Tio huskroppar i olika höjder, stadigt förankrade i ett stadslikt rutmönster på de bärande pelarna i den underliggande huskroppen. 

Arkitekterna talar om Tetris, pusselspelet i datorn ni vet, här i form av hus i olika höjder vilket skapar djup, volym och inte minst mängder av terrasser och uteplatser. Totalt bygger man 8 våningar på de 6 befintliga.

Projektet är komplext och ställer höga krav på samordning mellan alla inblandade. Tanken är att all verksamhet i byggnaden under ska pågå som vanligt medan en ny stadsdel växer fram på deras tak. Och taket är en bra bit över marken. Lägenheterna på bottenplan börjar sju våningar upp. Hänger du på takterrasserna – några av dem 60 kvm stora – är du 40 meter över marken! (Tänk skybaren på klassiska Gondolen vid Slussen – den är 33 meter över marken!)

Tvåor och treor med egna privata trädgårdar - frågan är om man hittar det någon annanstans i stan?

Spektakulär utemiljö

På plats uppe på taket förstår man de val byggherren SSM tidigt gjorde.  

– Strategin var att hålla igen något när det kommer till lyxiga material inne i lägenheterna för att istället kunna bjuda på spektakulära inslag i utemiljön. Som enorma terrasser och balkonger samt utegym och utekök på taken, allt till i sammanhanget rimliga priser, säger David Tronner, projektchef hos bostadsutvecklaren SSM. 

I ett tidigt skede valde man att göra om en del större lägenheter till 2:or och 3:or vilket skapat yteffektiva lägenheter med storslagna terrasser och trädgårdar där man lätt kan bjuda in alla vänner på cocktailparty om man så bor i en mindre lägenhet. Så länge det inte regnar vill säga.

Frågan är om det någon annanstans i stan finns tvåor med terrass med plats för en hel fest? Eller en trea med egen trädgård med plats för solstolar och sandlåda?

Terrasser, enorma balkonger och trädgårdar brukar ju vara något som kommer med jättevåningar för 10 – 15 miljoner, men inte i det här projektet. Här kan man faktiskt få en tvåa med egen trädgård under 4 miljoner.

– Enligt mig är det som sticker ut att nästan samtliga lägenheter har ca 15 kvm stora balkonger. Det är vad andra skulle kalla terrasser. Sedan så klart superterrasserna och
de privata trädgårdarna, säger David Tronner.

Om SSM Holding AB (publ) 
SSM producerar funktionssmarta och prisvärda bostäder med attraktiva gemensamhetsytor, nära allmänna kommunikationer i citynära lägen till bolagets målgrupp – morgondagens urbaniter. Bolagets vision är en bostadsmarknad med plats för så många människor som möjligt och bolaget har som målsättning att producera 60 procent bostadsrätter, 30 procent hyresrätter och 10 procent studentbostäder. SSM är en ledande bostadsutvecklare i sin nisch inom Storstockholmsområdet och per december 2017 finns cirka 6 900 byggrätter i bolagets projektportfölj. SSM noterades på Nasdaq Stockholm (Mid-Cap) den 6 april 2017.

Unika takterrasser nära Sundbybergs centrum.

Lägenheter kvar att boka!

Det finns fortfarande unika lägenheter kvar att boka.

Till exempel de här:

PENTHOUSE

om 97 kvm med ca 60 kvm terrass och hiss rakt in i lägenheten.

1:A OM 37 KVM

med privat trädgård.

3:A OM 60 KVM

med ca 60 kvm stor takterrass.

2:OR OCH 3:OR

med privata trädgårdagar.

5:OR I ETAGE

om 111 kvm, högst upp med 60 kvm terass.

INTRESSERAD?

Hör av dig till Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Bromma.

Tobias Sandseth

072-310 12 03

Anton Dahlström

072-308 02 03

Visa merVisa mindre

Unikt på Bromma Boardwalk

* Majoriteten av alla standardbalkonger är ca 15 kvm stora.

* Utegym och utekök på taket för föreningens medlemmar.

* En förskola med två avdelningar planeras längst ner i huset.

* Här finns både bilpool och garage.

STÖRST OCH MINST

Den minsta lägenheten är 26 kvm – det största stadsradhuset 170 kvm.

Den billigaste lägenheten är prissatt till 2,29 miljoner, den dyraste till 8,99 miljoner. 

Visa merVisa mindre