Annons

Fokus Ljud & Bild öppnade 1978 i Täby centrum. Idag drivs företaget av Viktor Gustafsson, Jacob Syrén samt William Liljenfeldt.

"Vi säljer och installerar allt inom ljud, bild och nätverk"

Med några enkla knapptryck på mobilen kan vi idag styra det mesta i våra intelligenta hem. Hos Fokus Ljud & Bild i Täby centrum får du både hjälp att hitta rätt produkter och hjälp med all installation. – Vi ordnar smarta digitala lösningar hemma hos kunden, säger vd Jacob Syrén.

  • Publicerad 12:14, 16 nov 2020
  • Detta är en annons från Fokus Ljud & Bild

Den nya tekniken har gjort våra hem intelligenta. Med hjälp av en smartphone, surfplatta eller dator är det idag möjligt att styra såväl musik och tv som belysning, gardiner, klimatanläggningar och övervakningskameror.

Möjligheterna är oändliga, menar Jacob Syrén och Viktor Gustafsson på Fokus Ljud & Bild.

– Det går att sy ihop alla digitala funktioner i en enda app och ett styrsystem. Allting idag bygger på internet, det är grunden, säger Jacob.

Butiken, som har funnits i Täby centrum sedan 1978, säljer idag inte längre bara ljud- och bildsystem, utan har specialiserat sig på helhetslösningar för kunden. Man erbjuder nämligen också professionell installation av alla produkter, utfört av utbildade installatörer.

Den som är osäker på vad som krävs och behövs kan boka ett kostnadsfritt hembesök.

– Då åker vi hem till kunden, oavsett om det är privatkund eller företag, och går igenom vad man har för behov och möjligheter och sen lämnar vi en kostnadsfri offert på hela jobbet, med produkter och installation, säger Jacob.

Vi är ett litet serviceinriktat företag som vill kunna ge personlig service och som tycker om kundkontakt, som vi gjort i över 40 år

Vad för typ av installationer gör ni?

– Vi säljer och installerar allt inom ljud, bild och nätverk! Det kan vara att man vill kunna spela musik i såväl vardagsrum som sovrum och kök via Sonos, till att installera ett bra wifi-nätverk eller sätta upp en 75-tums-tv med komplett hemmabio-system.

– Vi skräddarsyr alla lösningar utifrån kundens behov, fortsätter han.

Man kan även hjälpa till med parabol-, antenn- och fiberinstallationer i hem men också i bostadsrättsföreningar.

I butikens sortiment finns alla välkända märken som Sonos, Samsung, Panasonic, Sony, JBL och Harman Kardon för att nämna några.

– Vi tillhör en större inköpsorganisation och har bra marknads­anpassade priser, säger Jacob.

Eftersom de flesta produkter styrs via trådlösa nätverk är installationstjänsten berättigad till RUT-avdraget för IT-tjänster.

För den som går i tankar kring att renovera eller bygga om hemma är det bra att engagera Fokus Ljud & Bild redan i ritningsfasen. Butiken har ett brett kontaktnät och sam­arbetar med elektriker och snickare, allt för att kunna se till helheten hemma hos kunden.

– Hör av dig tidigt i projektet så kan vi komma med de bästa lösningarna för dig redan från början, säger installa­tören och delägaren Viktor Gustafsson.

Den digitala eran till trots så är butikens showroom vid Täby torg viktig.

–  Vi är ett litet serviceinriktat företag som vill kunna ge personlig service och som tycker om kundkontakt, som vi gjort i över 40 år. Sen har vi många kunder som kommer hit och framkallar sina bilder, säger Jacob.

Framkalla bilder eller ta ID-foto!

I butiken på Esplanaden får du hjälp att ta ett proffsigt ID-foto.

Du kan framkalla bilder från mobil eller digitalkamera.

Antingen kommer du in i butiken och får hjälp eller så laddar du upp bilder via hemsidan.

Skapa dina egna julkort eller tillverka en studentskylt.

All framkallning görs inom en timme

Visa merVisa mindre

Esplanaden 17, Täby centrum
08 - 638 07 04
taby@ljudbildfokus.se
fokusljudbild.se