Så blir nya Tegelbacken - fokus på gatulivet

Nyheter Trafiken leds om för att ge plats åt fotgängare Tegelbackens bilfokus ska bort och ge plats för uteliv, konst och lek.onsdag 17/8 5:25

Råttinvasion i Djursholm

Nyheter "Det är obehagligt och oroande" Råttor på uteplatserna och bland sopkärlen. Nu slår boende larm om att råttorna vid Djursholms torg blivit fler – och fräckare. ”De är ganska tama så när jag kommer ut så sitter de och tittar på mig”...torsdag 18/8 6:00

Ettåring lämnades ensam på Gröna Lund – föräldrarna åkte karusell

Nyheter Socialtjänsten informerad En familj besökte Gröna Lund. När föräldrarna blev sugna på karusell lämnade den sitt ettåriga barn ensam i barnvagnen.onsdag 17/8 8:31

TV-klipp och nyheter

Val i Stockholm 2022

Mitt i:s bevakning av valet 2022

Här hittar du alla våra valartiklar I höst avgörs det vem som ska styra landet, kommunen och regionen. Här hittar du Mitt i:s samlade valbevakning inför valet 2022.måndag 4/4 13:53

Så förlänger du semsterkänslan

Nyheter Fem enkla tips Känns det hemskt att vardagen är tillbaka. Ingen fara, så här kan du förlänga sommaren och semesterkänslan.onsdag 17/8 19:15

Mest läst just nu

Visa fler

Stockholm Debatt

Visa fler

Äntligen dags för sommarbio i Rålis igen

Nyheter Besökarna fick välja filmer Första visningen hölls redan 1991. Men pandemin satte stopp för 30-årsjubileet. Nu är Europas största utebio tillbaka i Rålambshovsparken för första gången på tre år.tisdag 16/8 19:40

Förslag: Elsparkcyklar ska kunna plockas bort lättare

Nyheter Staden kan ta över polisens uppgifter Stockholms stad vill ta över polisens rätt att städa undan elsparkcyklar – och även byggsäckar som skräpar gator och trottoarer.onsdag 17/8 7:31

Polisen: Äldrebedrägerier ökade med 1000 procent

Nyheter Österåkersbo förlorade 85 000 i wishing-bedrägeri. I sommar blev en 90-årig man lurad på 85 000 kronor av två kvinnor som uppgav sig ringa från en bank. Telefonbedrägerier ökat lavinartat, meddelar polisen i Södra Roslagen.onsdag 17/8 11:29

Fortsatt kaos med stadens lånecyklar

Nyheter Avtalet kan hävas om inget händer För få cyklar, dålig insyn och en kass app. Stadens system för lånecyklar har dragits med en drös problem, och snart är måttet rågat för staden.tisdag 16/8 5:38

Stor brand i Hemmestatorp

Nyheter Stora gårdshuset nedbrunnet Stora boningshuset i Hemmestatorp håller på att brinna ner just nu. Räddningstjänsten fick larmet klockan nio i morse. En person är förd till sjukhus.tisdag 16/8 10:49

KRÖNIKOR

Visa fler

Här kan du förtidsrösta...

Nyheter ... i Österåker och Vaxholm. Men glöm inte id-handling och röstkort!torsdag 18/8 6:15

Snart dags för Dalens megaloppis

Nyheter Startades på initiativ av lokalbor Det är dags för den nionde upplagan av Dalendagen, Dalens stora loppisfest.onsdag 17/8 18:32

Här kan du förtidsrösta i Sollentuna

Nyheter Sex lokaler att välja på för de som vill rösta i förtid Den 11 september är det valdag men redan den 24 augusti inleds förtidsröstningen i hela landet, inklusive i Sollentuna.onsdag 17/8 17:05

Två valsnack på en och samma dag

Nyheter VALET. I Mörby centrum och i Djursholm Nya Danderydspartiet anordnar en valdebatt i Änglagaraget i Djursholm och pensionärsorganisationerna i Danderyd en frågestund i Mörby centrum – på samma dag.onsdag 17/8 16:39

Här kan du förtidsrösta i Bromma 2022

Nyheter Fyra vallokaler öppnar i stadsdelen Dags att lägga din röst. Mellan 24 augusti och 10 september kan du förtidsrösta i riksdags-, kommun-, och regionfullmäktige. Här ser du vilka lokaler i Bromma du kan förtidsrösta i.onsdag 17/8 13:57

MP saknar kandidater till kommunfullmäktige – en månad kvar till valet

Nyheter Ska leta kandidater på Salemsdagen I var fjärde kommun har Miljöpartiet inte någon kandidat till kommunfullmäktige. Salem är inget undantag, och med mindre än en månad kvar till valet kämpar partiet att skaka fram en kandidat som vill...onsdag 17/8 11:57

1,8 miljoner kronor i hyresbidrag till Boo Folkets hus

Nyheter Alliansen föreslår årligt miljonstöd efter branden Boo Folkets hus kämpar för att bygga upp lokalerna efter branden 2020. Nu vill Alliansen stötta med ett årligt hyresbidrag på uppåt 1,8 miljoner kronor.onsdag 17/8 11:43

QUIZ

Quizza – vad kan du om Stockholm?

Visa fler

FLER NYHETER

Här kan du förtidsrösta i Täby

Nyheter Nu är det inte många dagar kvar tills valdagen den 11 september. Och snart kan du dessutom förtidsrösta i Täby.onsdag 17/8 10:51

Sommarfestival i regi av sommarjobbare

Nyheter Paintball, sumobrottning och ansiktsmålning i Bro Som en del i sommarjobbsprojektet ”Unga påverkar” så arrangerar ett antal ungdomar i kommunen en sommarfestival i Bro nu på torsdag den 18 augusti klockan 14-18.onsdag 17/8 10:23

Fyra häktade för våldtäkt i Flemingsberg

Nyheter Skedde vid Flemingsbergs station en natt i juni Fyra män har häktats för en gruppvåldtäkt i Flemingsberg, rapporterar TT. Våldtäkten ska ha skett utomhus, i närheten av Flemingsbergs station, en natt i juni.onsdag 17/8 9:55

Vårstavi ligger ute för försäljning

Nyheter Möter motstånd från Poul Bjerre-sällskapet Trots en pågående rättstvist ligger Poul Bjerres gamla hus Vårstavi, som i dag ägs av Stiftelsen Vårstavi, ute för försäljning. Detta har Poul Bjerre-sällskapet länge motsatt sig starkt.onsdag 17/8 5:15

Nytt i Nöjesstockholm

I sommar är det gelato som gäller

Nyheter LISTA: Över 60 gelaterior i Stockholm Flytta på dig gräddglass! Nu tar gelaton över. Och enligt Patrik Centellini på Gelato Caput Mundi är det bara början på stockholmarnas vurm för den iskalla italienska läckerheten.söndag 10/7 11:29

FLER NYHETER

Man döms för grovt koppleri i centrala Stockholm

Nyheter Koppleriverksamheten som bedrivits omfattande ett tiotal kvinnor En man har dömts i Stockholms tingsrätt till fängelse i 2 år och 6 månader för grovt koppleri. Han döms även till utvisning och pengarna som togs i beslag förverkades.tisdag 16/8 17:58

Fullt med aktiviteter på Popup-kultur

Nyheter Idag startar Popup-kultur runt om i Haninge medbland annat musik på pendeltåget, föreställningar och andra kulturaktiviteter.tisdag 16/8 17:13

Fotbollsklubbarna kräver fler spelytor i Täby

Nyheter Sport. Klubbarna kräver besked från politikerna De fyra stora fotbollsklubbarna klubbarna i Täby har ett gemensamt budskap: Fler spelytor och bättre rustade planer måste till Täby.tisdag 16/8 17:09

VALFRÅGAN: Så vill Täbys partier minska köerna

Nyheter Köerna under rusning har varit en långdragen debatt. Vi kollade hur partierna i Täby vill minska dem.tisdag 16/8 17:07

Så vill kommunen minska de sega bilköerna

Nyheter Täby växer - då blir det allt trängre på vägarna under rusningen Ofta stöter man som biblist på köer på Täbys vägar under rusningen. Redan nu pågår satsningar.tisdag 16/8 17:03

VALFRÅGAN: Så vill Täbys partier göra det lättare för unga att hitta boende

Nyheter Många unga vittnade om att det är svårt att hitta en bostad i kommunen. Så här vill partierna göra för att fler unga ska kunna stanna kvar.tisdag 16/8 17:01

Student: "Det är svårt att hitta en bostad"

Nyheter "Vi unga samma krav som någon som arbetat 20 år." Många unga i Stockholm har svårt att hitta en egen bostad, så även i Täby. Mitt i träffade studenter som alla vill bo kvar i kommunen om det vore billigare och enklare att hitta en bostad.tisdag 16/8 17:00

Unga skrapade ihop 50 000 till prispott

Nyheter Hallå där! Danderydsbon Axel Folkebo driver affärstidningen Revenuir 18-åringen Axel Folkebo och hans affärstidning Revenuir höll nyligen en tävling där andra ungdomar fick tävla med sina bästa affärsidéer. Vi tog ett kort snack med honom.tisdag 16/8 16:29

Mitt i:s bevakning av valet 2022

Nyheter Här hittar du alla våra valartiklar om Huddinge Den 11 september avgörs vem som ska syra landet, kommunen och regionen. Här hittar du Mitt i:s samlade valbevakning inför valet 2022.tisdag 16/8 15:34

Skuldsatt AIK portat från bandyhallen i Gubbängen

Nyheter Ligger efter med hallhyran till Stockholms stad. Storlaget AIK är inte längre välkommet att träna bandy i sin hemmahall i Gubbängen. Orsak: Föreningen har fortfarande inte betalat en del av hallhyran för förra säsongen.tisdag 16/8 15:31

Mitt i:s bevakning av valet 2022 i Danderyd

Nyheter I höst avgörs det vem som ska styra i våra kommuner, regionerna och landet. Här hittar du Mitt i:s samlade valbevakning inför valet 2022.tisdag 16/8 13:56

Här kan du förtidsrösta i Danderyd

Nyheter Valet 2022. Fyra olika röstlokaler Missar du valdagen eller har du bestämt dig för parti och är ivrig att lägga din röst? Då kan du förtidsrösta från och med nästa onsdag, 24 augusti.tisdag 16/8 13:48

Här kan du förtidsrösta i Ekerö 2022

Nyheter Om en vecka öppnar vallokalerna Det är bara några ynka veckor kvar till valdagen. Men redan från 24 augusti kan du förtidsrösta i Ekerö.tisdag 16/8 13:18

Här kan du förtidsrösta i Järfälla

Nyheter Sex lokaler öppnar den 24 augusti Valdagen den 11 september börjar närma sig. För den ivrige som redan valt sitt parti eller som kanske missar valdagen går det att förtidsrösta redan från onsdagen den 24 augusti.tisdag 16/8 13:07

VALFRÅGAN: Så vill partierna i Väsby få fler att klara skolan

Nyheter Val 2022 – Politikerna svarar Andelen niondeklassare med fullständiga betyg skiljer sig kraftigt åt mellan skolorna i Upplands Väsby. Så vill partierna få fler att klara skolan.onsdag 17/8 10:00

Stor insats efter rån i villa

Nyheter Polisen säkrar spår efter misstänkta En villaägare på Lidingö skadades lindrigt när flera maskerade personer tog sig in i bostaden och hotade till sig värdesaker och en bil.tisdag 16/8 12:27

Här är Järvastadens nya F-3-skola

Nyheter Tre våningar och solceller på taket I höst startar bygget av Solnas nyaste kommunala skola. Höstterminen 2024 ringer det in för första elevkullen.tisdag 16/8 12:19

Sollentuna FK fixar 10-årskalas på söndag

Nyheter Fritt inträde på jubileumsdagen på Vallen I år fyller Sollentuna FK tio år som förening, och det firas med en jubileumsdag på Sollentunavallen på söndag den 21 augusti.tisdag 16/8 11:10

Här kan du förtidsrösta i Upplands Väsby

Nyheter Ta med id-handling och röstkort Från och med onsdagen den 24 augusti är det möjligt att förtidsrösta i valet till kommun, region och riksdag.tisdag 16/8 10:18

Mitt i Solnas bevakning av valet 2022

Nyheter Här hittar du alla våra valartiklar Snart avgörs det vem som ska styra landet, kommunen och regionen. Här hittar du Mitt i:s samlade bevakning inför valet i Solna 2022.tisdag 16/8 10:12

Fullt fokus på SM i beridet bågskytte

Nyheter Hästar och bågar fyllde Bro Park Första helgen i augusti ägde SM i beridet bågskytte rum på Bro Park. "Det kändes väldigt kul att vinna en tävling där min förening även var med och arrangerade", säger Marcus Hjortsberg som tog...tisdag 16/8 9:37

Mitt i:s bevakning av valet 2022

Nyheter Här hittar du alla våra valartiklar I höst avgörs det vem som ska styra landet, kommunen och regionen. Här hittar du Mitt i:s samlade valbevakning inför valet 2022.tisdag 16/8 9:08

Inspektör varnar: Hundar kan dö vid algblomning

Nyheter Algblomning vid Skrubba strandbad i Drevviken Förra veckan konstaterade stadens miljö- och hälsoskyddsinspektör Jerzy Slazák kraftig algblomning vid Skrubba strandbad i sjön Drevviken. Han varnar för att hundar som badar i vattnen med...tisdag 16/8 8:59

Två bilar körde in restaurang i Kista galleria

Nyheter ”Körde genom hela restaurangen” Under tisdagsmorgonen körde två bilar in genom fönstren på en snabbmatsrestaurang i Kista Galleria. ”En av bilarna körde genom restaurangen och vidare in i gallerian”, säger Ola Österling vid...tisdag 16/8 7:56

Tennisens dag firas i Järfälla

Nyheter Öppet för alla. Den 20 augusti är det Tennisens dag. I Järfälla firas den med en "prova på" dag i Jakobsberg.tisdag 16/8 7:00

Dopp i det klorblå lockar

Nyheter Poppis. Många på Breviksbadet en stekhet dag i augusti Det var 28 grader varmt en dag i början av augusti när Mitt i svängde förbi Breviksbadet på Lidingö. Här kan du bada i både små och stora bassänger, spela minigolf och köpa fika i kiosken.måndag 15/8 20:58

Nio fartkameror sönderslagna på olika platser i Värmdö

Nyheter Ingarö, Oxdjupet och Stavsnäsvägen De senaste dagarna har fartkameror slagits sönder på tre olika platser i Värmdö. Nu efterlyser Trafikverket delar av stulna och sönderslagna kameror.måndag 15/8 16:34

Polisen: Inbrott och bedrägerier har ökat

Nyheter Valet 2022. Så vill politikerna göra Danderyd tryggare Under 2022 har antalet anmälda brott ökat i två kategorier. Samtidigt känner sig fler tryggare – och man gör mycket för att förebygga brott i Danderyd, menar kommunpolis Alexander Antonian.måndag 15/8 15:40

Fältarna: ”Vi når ut till fler unga nu”

Nyheter Val 2022. Så vill politikerna förebygga droganvändning Festkultur. Höga sociala krav. Svårt att stå emot grupptryck. Därför testar fler unga droger i Danderyd, enligt ungdoms­koordinatorerna.måndag 15/8 15:38