Här är höstens svenska filmer

Nöje Något för alla smaker Skräck, romantisk komedi, en skruvad Cannes-vinnare, dokumentärer och en filmatisering av en succébok. Den svenska filmhösten rymmer det mesta.söndag 2/10 11:47

Så lyckades förvandlingen vid Sergels torg

Nyheter Stockholmarna har hittat tillbaka till citykärnan Upprustningen runt Plattan har visat prov på stadsutveckling när den är som bäst.söndag 2/10 6:10

Storbråk mellan Stockholm stad och entreprenör efter byggstopp på Årstafältet: "inkompetenta"

Nyheter Marken gungar under bygget i Årsta Gör det något att marken rör på sig? Kan avloppsrören gå av? Är det säkert att fortsätta? Bråket om vem som gjort fel har fått hela bygget på Årstafältet att fastna i leran.lördag 1/10 4:30

TV-klipp och nyheter

Val i Stockholm 2022

Mitt i:s bevakning av valet 2022

Här hittar du alla våra valartiklar I höst avgörs det vem som ska styra landet, kommunen och regionen. Här hittar du Mitt i:s samlade valbevakning inför valet 2022.måndag 4/4 13:53

Så gick det för småpartierna i Sundbyberg

Nyheter De blev störst av de mindre Inget av de mindre partierna var särskilt nära att nå kommunfullmäktige. Det står klart när det slutliga valresultatet i Sundbyberg nu har presenterats.fredag 30/9 17:07

Mest läst just nu

Visa fler

Stockholm Debatt

Visa fler

Snusmuseet bakade ihop en utställning om Ettan

Nyheter Det klassiska snuset fyller 200 år I år är det 200 år sedan Ettan skapades. Bakom snuset finns en oväntad historia. ”En berättelse om samhället”, säger Johanna Tengblad som ligger bakom utställningen.fredag 30/9 20:19

SL-buss beskjuten med flera skott

Nyheter Tiotal passagerare ombord Under natten mot fredagen blev en SL-buss i trafik träffad med flera skott. "Läskigt när sådant här kryper in i ens närområde" säger en butiksanställd i Hallonbergen centrum.fredag 30/9 7:28

Museet saknar 280 000 besökare

Nyheter Stora problem att locka tillbaka publiken Pandemirädsla, nya vanor eller något helt annat. Klart är i alla fall att besökarna inte riktigt har hittat tillbaka till Stadsmuseet.fredag 30/9 5:21

Ny vägblockad i morgonrusningen

Nyheter Aktivister från Återställ våtmarker Under fredagsmorgonen 30 september vid 8.30-tiden fick polisen larm om att all trafik i norrgående riktning på Nynäsvägen i höjd med Gubbängen hade stoppats. Återigen var det klimataktivister från...fredag 30/9 9:13

KRÖNIKOR

Visa fler

Felskrivning kan kosta två miljoner

Nyheter Kommunen skrev fel i deklarationen med 50 miljoner och straffas med skattetillägg. Nu vill de få Skatteverket att ompröva beslutet.söndag 2/10 11:29

"Jag ska bli starkast i världen"

Nyheter Väsby atletklubbs Emelie Leach, 29 tar 250 kilo i marklyft Trots att hon tar sammanlagt 647,5 kg i styrkelyft är Emelie Leach, 29, inte nöjd. Hon har ju "bara" två VM-silver och två EM-silver. – Mitt mål är att bli starkast i världen, säger Väsbybon som på...söndag 2/10 7:15

Skenande elpriser oroar Sollentunas husägare

Nyheter Sotarna har mer än någonsin att göra och SEOM uppmanar till sparsamhet Nya prognoser visar elpriserna kan bli tre gånger så höga som förra vintern – minst. Nu uppmanar kommunens energibolag Sollentunaborna att göra vad de kan för att spara både el och pengar.söndag 2/10 6:50

Här hittar du gratis frukt och bär

Nyheter Kartan visar platserna i Hammarby-Skarpnäck Är den nya fruktkartan ett försök att få folk att sluta palla äpplen? Nåväl, nu finns i alla fall en karta över platser i Hammarby-Skarpnäck där det är fritt fram att plocka frukt och bär.lördag 1/10 22:46

Sista chansen att tycka till om Lövstaverket

Nyheter Staden presenterar nya illustrationer Nu ges privatpersoner och myndigheter sista möjligheten att lämna synpunkter på detaljplaneförslaget för Lövsta kraftvärmeverk. Förslaget har kompletterats och nya illustrationer på anläggningen...lördag 1/10 12:45

Erik är tillbaka i sadeln efter olyckorna – tog pris i Spanien

Nyheter Internationellt. Nästa mål för danderydssonen – internationella seniortävlingar. Med två svåra olyckor bakom sig tog SM-medaljören Erik Ekman ett spurtpris mot några av de bästa juniorcyklisterna i världen. "Ett viktigt mål"lördag 1/10 10:00

QUIZ

Quizza – vad kan du om Stockholm?

Visa fler

FLER NYHETER

This is Albys och Tekniklabbets framtid är säkrad

Nyheter Ny utförare utsedd – Aslan (S): "Det landar rätt hos dem" Efter vårens turbulens mellan Botkyrka kommun och ABF Botkyrka/Salem var det länge oklart vad som skulle hända med deras samarbetsprojekt This is Alby och Tekniklabbet. Men nu står det klart att de...lördag 1/10 7:00

Pjäs i Kärrtorp tar upp Förintelsen

Nyheter "Kommer från ett land där vi inte fick undervisning om Förintelsen" På Turteatern i Kärrtorp spelas pjäsen ”Överlevare” på arabiska med svensk översättning.fredag 30/9 19:39

Upplands-Bro varnar för lustgas

Nyheter "Rapporter kommer in från alla kommundelar" Under fredagen den 30 september gick kommunen ut och varnade för användningen av lustgas bland Upplands-Bros yngre invånare.fredag 30/9 17:33

Nytt i Nöjesstockholm

Riktig skräck blir teater

Nyheter Var är Olle? bygger på en verklig händelse Pappan som vägrar ge upp. den olösta gåtan och journalisten som dras med. Föreställningen Var är Olle? ska röra om i känsloregistret hos kulturhusets besökare.torsdag 22/9 21:57

FLER NYHETER

30 tillslag på bara två dagar

Nyheter Stort flöde på innerstans öppna drogscener Under två dagar i september gjorde polisen narkotikatillslag vid Odenplan, Fridhemsplan och Sergels torg. I viss mån skedde handeln helt öppet.fredag 30/9 17:18

"Musiken har aldrig svikit mig"

Nyheter Räddningen. Hittade ett sätt att fokusera med hjälp av musiken och stöd från andra. Den unga Fribergatjejen Vanessa Rose har växt upp. Hon berättar om sin brokiga bakgrund och hur hon blev känd över en natt med sin egenskrivna raplåt i Idol.fredag 30/9 16:30

Skulpturen Skitstöveln stulen från Söder

Nyheter Konstnären: ”Va, är den också borta?” En fräck stöld har skett på Södermalm. Protestskulpturen Skitstöveln har försvunnit från sin plats vid Mosebacke. "Jag blir förtvivlad," säger konstnären Roland Haeberlein.fredag 30/9 16:22

Äldre i Bromma lurade på stora belopp

Nyheter Kan handla om flera hundratusen De ger sken av att vara från banken eller polisen. De stjäl stora belopp. Polisen varnar för att vissa former av bedrägerier mot äldre nu ökar i Bromma, liksom stölder i och från bilar.fredag 30/9 15:36

De odlar sig in i svenska samhället

Nyheter Här får språk och gemenskap en chans att gro Majs, rabarber, och pumpa. Och förskolebarn från Bromma. Här blir odling ett sätt att komma in i förskolans värld och lära sig svenska språket.fredag 30/9 15:35

Berget i Stenhamra som byggde Stockholms gator

Nyheter Ett helt samhälle uppstod och försvann på några decennier 1884 köpte Stockholms stad ett berg i skogen på Färingsö för att bryta sten till stadens gator. I bergets skugga växte en hel värld upp. 50 år senare försvann den, lika snabbt som den dykt upp.fredag 30/9 15:22

Tenstas flygande barberare vill få andra att testa vingarna

Nyheter Saxar sig mellan kunderna med portabel salong Det som började som en bisyssla har nu blivit ett heltidsjobb. Den flygande barberaren Shouvik Dip Deb nöjer sig inte där: "Min dröm är att hjälpa unga".fredag 30/9 15:18

Populär podd från Kista får en till säsong

Nyheter Stockholmares noveller tolkas av skådisar Besatthet, reseskildringar och vardagsstress – snart släppt andra säsongen av "Bibliotekets novellpodd", som föddes i Kista.fredag 30/9 15:18

Högt tryck på nyöppnade Matmissionen i Kista

Nyheter "För mig gör butiken en enorm skillnad" Trycket har varit skyhögt på Matmissionen ända sedan de meddelade att de ska öppna i Kista. Förra veckan kunde äntligen de första kunderna kliva in i butiken.fredag 30/9 15:16

Glödande hett med eldstad bland Mälaröborna

Nyheter Samtidigt råder brist på ved Hösten har tagit sitt grepp om Mälaröarna och elpriserna skenar. Då ökar intresset att installera kamin. Just nu råder ett sällan skådat högtryck.fredag 30/9 15:14

Bedragare greps på bar gärning

Nyheter Lurade äldre kvinna att köpa en dyr klocka på Östermalm Med en papperslapp i handen steg den äldre kvinnan in och bad om att få köpa ett exklusivt armbandsur. Men butiken anad oråd och larmade polisen som kunde gripa den misstänkte bedragaren utanför...fredag 30/9 14:59

Då kan plats för ny sporthall bli klar

Nyheter Lokaliserar. Men utredning kan fördröja processen I början av 2023 ska en utredning ha tittat på var det är möjligt att i framtiden bygga en ny fullstor idrottshall i Danderyd. Det har kommunfullmäktige beslutat.fredag 30/9 14:01

Vuxna uppmanas besöka stökiga matcher vid Enskede IP

Nyheter Inofficiella fotbollsmatcher leder till stök på helgkvällar De populära inofficiella fotbollsmatcherna som lockar 100-tals ungdomar till Enskede IP har dragit i gång igen. Men de för också med sig stök. Polisen och staden uppmanar nu därför till mer...fredag 30/9 14:00

75 byggnader och platser visas på helgens Open house

Nyheter En av byggnaderna i Hammarby-Skarpnäck I helgen visas 75 unika eller spännande byggnader och platser runt om i Stockholm när gratisfestivalen Open House är tillbaka.fredag 30/9 13:14

Tolvårige Eliace fick roll i "Bodyguard"

Nyheter "Jag blev riktigt överraskad och tappade hakan" Han har dansat sedan han var liten – men aldrig spelat teater. Nu får Eliace Fanou, 12, från Upplands Väsby chansen att även sjunga och därmed göra en trippel i den moderna filmklassikern "Bodyguard"...lördag 1/10 7:30

Så tacklar skolan högre matpriser

Nyheter Måltidschefen: "Svårt att sia" Priserna på livsmedel ökar och Sundbybergs stad följer marknaden varje dag för att hålla budgeten. "Vi är flexibla", säger Anette Appelgren, måltidschef.fredag 30/9 17:01

Här röstade inte ens sex av tio i valet

Nyheter Stadsdelspolitiker: ”Det är inte bra” Invånarna i Olympiaområdet i Tallkrogen var bäst i Farsta på att utnyttja sin rösträtt. I valdistrikt Nykroppagatan i Farsta gick inte ens sex av tio till valurnan.fredag 30/9 13:10

Nu satsar FC Järfälla på tjejer

Nyheter Målet: Ett damlag till 2023 Var är tjejerna? frågade styrelseledamoten Suzan Basberber fotbollsklubben FC Järfälla som endast hade ett flicklag. Det ska det nu bli ändring på när klubben satsar på fler flicklag med målet att ha...fredag 30/9 12:48

Dömd apotekare förlorar legitimationen

Nyheter Överlåtit runt 500 000 narkotikaklassade tabletter En tidigare apotekare i Järfälla får sin legitimation indragen efter att han dömts för synnerligen grovt narkotikabrott och grovt penningtvättbrott.fredag 30/9 11:57

Tredje gången gillt för nya byggplaner

Nyheter Reidmars vänner. Grannar tar åter upp kampen mot byggplanerna. Kommunstyrelsen ska för tredje gången på sex år fatta beslut om byggplanerna vid kvarteret Reidmar. Hanna Bocander (M) menar att de varit lyhörda, men grannarna i 'Reidmars vänner' är inte nöjda.fredag 30/9 11:30

Här är det stängt sedan länge

Nyheter Var god dröj. Allt står stilla Uppgången till Stadshagens tunnelbana mot Hornsberg har varit stängd i snart två år. Och det dröjer ytterlig­are innan den kan öppna igen.fredag 30/9 11:09

Klarlagt: Det fanns sprängmedel i föremålet i Kallhäll

Nyheter En man misstänkt Det fanns sprängmedel i kartongen som placerades i Kallhäll centrum den 24 augusti. En man som sitter häktad för skottlossning i området är även misstänkt för inblandning i kartongen med sprängmedel,...fredag 30/9 11:02

SL överklagar nya Broskolan

Nyheter Kommunen gjorde ofullständig bullerutredning Kommunen tog inte med hjulskrik från pendeltågsdepån i Bro då en bullerutredning genomfördes i det område där nya Broskolan är tänkt att byggas. Nu överklagas den nyligen antagna detaljplanen.fredag 30/9 10:50

Nyöppnad deli satsar på franskt

Nyheter Bonjour! ”Har alltid gillat mat och hållbarhet” Amour uppstod under ett lunchbesök. Nu har Josephine Adorelle och Henri Berge öppnat deli på Odengatan 100. Paret erbjuder franska delikatesser och grytor som puttrat i timmar.fredag 30/9 10:46

Nu ska Högdalens BP få konstgräs

Nyheter Invigning nästa år I tisdags fattades ett beslut i fastighetsnämnden. Högdalens BP ska få konstgräs, multisportyta och nya omklädningsrum.fredag 30/9 10:41