– Människan springer fram i sådan fart att hon varken hinner lyssna eller reflektera, men tiden är inte oändlig. Musikalen är en ödmjuk påminnelse om hur vackert livet kan vara, om du stannar upp och vågar släppa in det, säger musikalens manusförfattare och regissör Linda Mattsson Kledzik.

”Änglar” har hämtat inspiration från ”Himmel över Berlin” och ”City of Angels”. Den utspelar sig på en cirkus där en grupp unika själar lever och verkar tillsammans. Parallellt med livet på cirkusen får vi möta änglar som i sitt uppdrag att guida människan kommer lite för nära livet på jorden. Hur är det att uppleva färger, smärta och kärlek, frågar sig ängeln Sam när han förälskar sig i cirkusartisten Maggie.

Om människosyn

Med musikalen vill Teater Satelliten även lyfta utvecklingen av människosynen i samhället.

– I dagens samhälle finns det inte plats för personer av olika kön, bakgrund, etnicitet eller diagnos. Men vem vill ha en värld där alla är likadana? En värld där alla färger och skillnader utplånas. En värld utan stjärnor, regnbågar, och kärlek? säger Hanna Mellbin Stadell, musikalisk ledare och låtskrivare till ”Änglar”.

Flyttade till Norrviken

Teater Satelliten startades som en LSS-verksamhet 2015 och höll först till på Arena Satelliten men 2022 lade kommunen ner verksamheten och den flyttade över till en privat aktör.

Då blev det för dyrt att vara kvar i Arena Satelliten så man flyttade till Norrviken, men namnet Teater Satelliten har behållits.

"Änglar" sätts upp på Mötesplats Mariatorget med tre föreställningar i helgen: Klockan 15.30 och 19.30 på lördag och klockan 15.00 på söndag. Biljetter köps via Stockholms Stadsmission.