– Genom samarbetet får vi på stiftelsen möjlighet att aktivt stötta barn och ungdomar i närområdet och bidra till att öka ”tillsammans-känslan” i Sköndal. För oss är det viktigt att Sköndals Fotboll är en breddförening där alla får vara med, och där familjens ekonomi inte påverkar barnets möjlighet att få spela, säger Åsa Andersson direktor för stiftelsen Stora Sköndal, i ett pressmeddelande.

Genom sponsoravtalet blir stiftelsen största givare till fotbollsklubbens sociala fond: Sköndalsfonden, som ska hjälpa familjer med sämre ekonomi med exempelvis medlemsavgifter och träningskläder.

− Vi är jätteglada. Samarbetet kommer att utveckla klubbens verksamhet de närmsta åren och bidrar till att vi kan fortsätta växa i takt med den stora inflyttning som sker till Sköndal, säger Ulf Olofsson ansvarig för sponsring och samarbeten i klubben, i pressmeddelandet,

Sköndals IK Fotboll, med hemmaplan på Sandåkra bollplan, har cirka 700 aktiva medlemmar mellan 5 och 17 år, och cirka 100 ledare. Sponsoravtalet är tecknat på två år.