Förra veckan skrev vi om beskedet att staden föreslår en ny skola på Bromstens IP, istället för att bygga på Solhems bollplan.

2017 motsatte sig Joakim Larsson (M), då oppositionsborgarråd, i dag stadsbyggnadsborgarråd, att bygga på idrottsplatsen.

Nu har Larsson ändrat uppfattning.

– Vi hade ju uppe en detaljplan för Bromstensstaden 2018, och då planerades för en större skola än den som planeras i dag. Vi begärde återremittering med syftet att utreda att bygga skolan på annat ställe, säger han och fortsätter:

– Vi ville undvika att bygga på Bromstens IP och det var inte färdigutrett om det gick att bygga på en annan plats. Vi och flera andra partier var väldigt skeptiska och ville se fler utredningar.

Elva olika placeringar

Efter maktskiftet i stadshuset valde den grönblåa majoriteten att utreda frågan vidare. När tjänstemännen presenterade förslaget om Solhems bollplan tyckte politikerna inte att det höll.

Då utreddes ytterligare tio platser.

– När förvaltningen presenterade Bromsten som bästa lösningen har vi landat i det. Vi måste väga mellan olika intressen och att få en skola på plats i tid är angeläget.

Vad säger du till dem som motsätter sig en skola på Bromstens IP?

– Jag har respekt för den uppfattningen, jag har själv drivit på för att undvika att bygga där. Efter att vi har sett utredningarna, är det tydligt att det är den mest lämpliga platsen. Vi kommer att göra vårt bästa för att kompensera för de idrottsytor som försvinner.