Det var fullsatt hos Biocafé Tellus när Jojje Wadenius uppträde där i slutet av maj förra året. Den berömda musikern gav två konserter – funk och fusion för den vuxna publiken och sina klassiska barnvisor för de små.

Det gav mersmak. I slutet av april och i början av maj kommer Wadenius tillbaka.

– Han uppskattade att uppträda här och verkar ha upptäckt att det är ett kulturtätt område. Han har många fans i kvarteren här, säger Virgilio Leo Rojas, ordförande i kulturföreningen Tellus, som är mycket glad över vårens konserter.

Virgilio Leo Rojas, ordförande i kulturföreningen Tellus.

Virgilio Leo Rojas, ordförande i kulturföreningen Tellus.

Märta Lefvert

Uppträder med trio

Hos Biocafé Tellus blir det två familjekonserter, den 28 april och den 5 maj. På repertoaren står flera hans kända barnvisor, som "Kalles klätterträd", ”Mitt lilla barn”, ”Jag är det fulaste som finns” och ”Mitt sår”, de tre sistnämnda med texter av Barbro Lindgren.

Konserten för den vuxna publiken blir den här gången i Hägerstensåsens medborgarhus, den 4 maj. Där uppträder Wadenius med jazzgitarristen Max Schultz, pianisten Leo Lindberg och trummisen Chris Montgomery. Jojje Wadenius upptäckte trion när den spelade i Oslo, där han bott i många år. Det blev starten på ett samarbete.

– De har växt upp med min musik och är fantastiskt fina musiker, sa Jojje Wadenius till Mitt i inför förra årets konsert i stadsdelen.

78-årige Jojje Wadenius har varit gitarrist, sångare och kompositör sedan 1960-talets slut och haft stor framgång både i Sverige och utomlands.  Han har turnerat med artister som Diana Ross, Aretha Franklin och Luther Vandross, varit gitarrist i Blood, Sweat and Tears och turnerat med världsnamn som Simon and Garfunkel och Roberta Flack.

Trerätters supé erbjuds

Vid konserten i medborgarhuset kan den som önskar äta en trerätters supé före konserten, enligt samma modell som man har ibland hos Biocafé Tellus.

– En lokal musikförening, Blue Monks Flygande Konserter, har bildats för den här typen av lokala samarbeten. Det är ett sätt att utveckla musiksamverkan i stadsdelen, berättar Virgilio Leo Rojas.