TV-aktuell har öppnat lunchkrog med finess i Spånga

Järfälla-kocken Johan Norell Cottino är inte bara aktuell i TV4:s "Drömkåkar utomlands" – under vintern öppnade han även sitt Lunchfabriken i Spånga center på Stormbyvägen.

Han och kollegan Oscar Nettarp säljer även speciella helglådor och sitt egna bröd för de som vill ta med sig hem.

Johan Norell Cottino på Lunchfabriken.

Johan Norell Cottino på Lunchfabriken.

Filip Magnusson

– Min tanke är ett bra utbud där vi jobbar miljövänligt. Jag hade länge velat jobba med ett hållbart koncept och det här känns som en bra utmaning där jag kan omsätta mina idéer, säger Johan.

Filip Magnusson

Restauranglokalen i Spånga center hade tidigare huserat Restaurang Ljusgården och Krogen Tre Kockar.

Lokalen hade stått tom en längre tid innan Johan Norell Cottino.

Johan Norell Cottino upp en vegetarisk bibimbap som gjorts till en kund som ska ta med.

Johan Norell Cottino upp en vegetarisk bibimbap som gjorts till en kund som ska ta med.

Filip Magnusson



Lunchfabriken säger sig vilja göra svensk husmanskost från grunden på en högre nivå och med stort engagemang – därav ett lunchpris som ligger lite högre än vad en Spångabo är van vid, menar man.

– Vi har fått ett jättebra bemötande här, säger Johan.

Både svensk husman och libanesiskt på "nya" Golden kitchen

Joumana Arouche äger och driver nyrenoverade Golden Kitchen i före detta Blå hatt inne i den gamla tegelbyggnaden från 70-talet på Avestagatan i Spånga.

Joumana Arouche äger på Golden Kitchen.

Joumana Arouche äger på Golden Kitchen.

Filip Magnusson



Blå hatt tog hennes familj tog över för nästan 15 år sedan.

Familjens gamla restaurang

Det var 2023 som Joumana Arouche bytte namn på familjens gamla restaurang och festlokal Blå hatt till Golden och gjorde om lokalen.
Maten är fortfarande både svensk husmanskost (dagtid) och libanesisk (kvällstid/catering).

Golden kitchen.

Golden kitchen.

Filip Magnusson

Den libanesiska cateringen har genom det nya konceptet även kompletterats med á la carte kvällstid.

– Jag har en kock för svensk husman och en kock för den libanesiska maten. Vi gillar själva lokalen och är populära i Solhem. Kunder som gillar libanesiskt kommer från stora delar av Stockholm, men det är tuffa tider att driva restaurang nu, det är bara att konstatera, säger Joumana.

Golden Kitchen satsar på svensk husman på luncherna – och libanesiska köket på kvällarna.

Golden Kitchen satsar på svensk husman på luncherna – och libanesiska köket på kvällarna.

Filip Magnusson

Efes grill öppnat i Vällingby – till slut

Turkiska Efes grill i t-banehuset i Vällingby centrum har efter många om och men öppnat.

Shawarma, smash burgers, turkiska pide och tantunis, urfa och grillade köttfärsbiffar står på menyn.

Ömer Temer på Efes grill i Vällingby centrum.

Ömer Temer på Efes grill i Vällingby centrum.

Filip Magnusson


Mitt i träffar Ömer Temer när han gör i ordning en shawarma-rulle.

Ömer Temer.

Ömer Temer.

Filip Magnusson

Restaurangen har öppnat i de förra thaimatsrestaurang-lokalerna i t-banehuset i Vällingby centrum.

Filip Magnusson



Bulgariskt i Hässelby


Från polskt till bulgariskt.

Nu är det Balkan-bakat för hela slanten på Ormängstorget intill Hässelby gårds centrum.

Filip Magnusson


Polska pirogstället Pirogen har stängt och i vinter ersatts av bulgariska Tanya Chotova och hennes Tani bageri.

Burek, pizza, korv i bröd, bullar och kakor finns på menyn.

Filip Magnusson

Burek, pizza, korv i bröd, bullar och kakor finns på menyn.

Spenat- och ost-piroger på Tani bageri.

Spenat- och ost-piroger på Tani bageri.

Filip Magnusson

Grekiskt på tidigare burgarställe i Spånga

Burgare ut – grekiskt in.

Ragnar kök & bar satsar på både svenskt och grekiskt och har öppnat i gamla Jack's Burgers lokal i Bromsten.

Filip Magnusson

– Nya Bromstensstaden och alla som flyttar in i området gör att jag ser möjligheter kvällstid framöver, men att vi kanske stänger luncherna, säger Ismail Kececi.


Innan Jack's Burger fanns Restaurang Sigismund och BM Grill i lokalerna i Bromsten.

Filip Magnusson

Men Jack's Burger klappade igen sitt ställe i lokalen 2023 – Ismail Kececi fattade tycke för lokalen.

En kyckling souvlaki på Ragnar kök & bar.

En kyckling souvlaki på Ragnar kök & bar.

Ragnar kök & bar


Namnet Ragnar kök & bar har Ismail tagit från sin gamla turkiska restaurang på Skånegatan inne på Södermalm som han drev på 90- och 00-talet.

Har du tips om restaurangnyheter i Hässelby-Vällingby och Spånga?

Tipsa vår reporter på filip.magnusson@mitti.se eller 0735 - 513 120!