Det var en annalkande 50-årskris som fick Hässelbybon Linda Lindgren att bestämma sig för att födelsedagen skulle firas genom vandring upp och nedför Ekebyhovsbacken.

– Det har känts jobbigt att bli 50. Jag älskar äventyr där jag håller igång länge och då börjar tiden bli knapp – det kan man ju inte hålla på med på samma sätt för alltid, säger hon.

Testa kroppen

Så för att se vad som skulle bära henne in i nästa sekel bestämde Linda sig för att flytta 50-årsfesten till backen på Ekerö.

– Jag ville testa kroppen för att se vad det är jag har med mig. Och det känns så fint att nu veta att jag har en fantastisk kropp som verkligen levererar. 

Kvart över sju på lördagsmorgonen 27 april startade hon och kvart över fyra slutade hon. Totalt nio timmar av vandrande upp och ner för backen – 25 gånger upp och 25 gånger ner.

Samtal i backen

Med på vandringen var Lindas familj, släkt och vänner.

– Jag hade bjudit in alla, både folk jag kände och allmänheten, och de flesta som kom gick med mig i alla fall någon gång. Det blev så fantastiska samtal under vandringen.

Linda Lindgren flyttade sin 50-årsfest till Ekebyhovsbacken på Ekerö.

Linda Lindgren flyttade sin 50-årsfest till Ekebyhovsbacken på Ekerö.

Privat

Över 10 000 kronor insamlat

Linda gjorde sin backvandring till förmån för Hjärnfonden, en organisation som ligger henne nära både privat och genom jobbet. Insamlingen låg efter lördagen på 10 350 kronor.

– Mitt mål var 5 000 kronor så detta är helt fantastiskt. Jag blir så rörd. 

Och även om lördagen känns i vader och lår så gör mindre ont än Linda hade trott att det skulle göra.

– Jag är inte alls i toppform. Det låter knäppt att säga det när jag tagit mig upp för en slalombacke 25 gånger, men så är det. Det känns fantastiskt att kroppen klarar detta, att jag har den med mig.