Tyresö kommun äger inte Aquarena som drivs av Medley. Men oavsett det så finns i dag inga planer på att investera i fler badanläggningar i kommunen i dagsläget.

– Vi diskuterar mer att utöka sommarsimskolorna utomhus, men det är också privata företag som har simskola vid våra badplatser, säger Inger Lundin, förvaltningschef för kultur- och fritid på Tyresö kommun.

I Haninge finns det däremot planer på en ny i simhall när Västerhaninge centrum byggs om, som är tänkt att avlasta kommunens idag enda simhall, Torvalla.

– I samma takt som kommunen växer så växer behovet av idrottsanläggningar. Idag har vi en simanläggning i Haninge och därför är en till simhall en viktigt fråga i vår politiska plattform, säger Nicole Forslund (L), ordförande i Haninges fritid- och idrottsnämnd.

Snart uttjänt

I grannkommunen Huddinge är Huddingehallen i så dåligt skick att den inte kommer att kunna användas om fem år. Ännu har kommunen inte beslutat om den ska renoveras eller rivas. Men en ny simhall ligger i pipen, antingen i Huddinge eller Flemingsberg.

– Det vi vet är att vi måste få till en ny simanläggning innan vi eventuellt renoverar den. Vi ser hur lång tid det tar att renovera i Högdalen. Nummer ett är en ny simhall, säger Bo Källström (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

En ny simhall beräknas kosta en halv miljard kronor. Om Huddingehallen ska renoveras eller ej är i mycket en ekonomisk fråga.

– Jag vet att andra kommuner är intresserade av att köpa tider. Det finns skäl att titta på det tillsammans, säger Bo Källström.