2013-06-10 13:10

Bedragare utger sig för att vara polis

Falska poliser har lurat flera Stockholmare den senaste tiden.
Nu varnar polisen för bedragarna.

I slutet på förra veckan lyckades en bedragare lura av en man hans bankkort och göra flera uttag. Det var i torsdags som en äldre man i Södertälje fick ett samtal från en man som påstod sig vara polis. Södertäljebon upplevde mannen som trovärdig och lämnade uppgifter om hans bankkort och kod. Lite senare kom en man förbi och hämtade kortet. Sedan dess har någon tagit ut pengar vid flera tillfällen.

Han är bara en av flera som den senaste tiden har blivit utsatt för falska poliser.

Några dagar tidigare fick en kvinna i Johanneshov ett telefonsamtal från en man som utgav sig för att vara polis och ville komma hem till henne och prata om inbrott. Kvinnan avslutade samtalet och avböjde.

I slutet på maj blev en kvinna på Hässelby Torg av med smycken sedan hon öppnat dörren för en falsk polis. Också bland annat på Brommaplan har en äldre man blivit utsatt för bedragarna.

En polis ska alltid kunna legitimera sig. Om man känner sig osäker på om en person verkligen är en polis ska man be om legitimation, uppmanar polisen och ger rådet att vara uppmärksam och naturligt misstänksam mot okända och inte lämna ut till exempel kontouppgifter och koder.

Annons:

Annons:
23-åring häktad för Hässelbymord
Partierna satsar på unga ledare
Uppåt för Sundbyberg som skolkommun
Fansen lyfte Husby FF
Fler gator får dubbförbud